nieuws

Zuid-Holland investeert in recreatiegebieden

Horeca

De provincie Zuid-Holland investeert de komende jaren 430 miljoen euro in de versnelde aanleg van recreatiegebieden rond Rotterdam, Den Haag, Dordrecht en Leiden. Dat heeft de provincie donderdag bekendgemaakt.

Zuid-Holland krijgt voor de periode 2007-2013 430 miljoen euro van het rijk voor de inrichting van het landelijk gebied. Van dat bedrag wordt ook de ontbrekende schakel in de A4 tussen Delft en Schiedam aangelegd.

Zuid-Holland heeft met de betreffende gemeenten al afspraken gemaakt over locaties, financiering en planologische procedures. Het gaat bijvoorbeeld om de aanleg van het Bentwoud en de Nieuwe Driemanspolder bij Zoetermeer, de Eendragtspolder bij Rotterdam en het Eiland van Dordrecht.

Daarnaast legt de provincie zelf 80 miljoen euro op tafel voor de recreatiegebieden bij grote steden en de natuurprojecten Veenweidepact Krimpenerwaard en Deltanatuur. De projecten dragen bij aan de realisatie van de zogenoemde Ecologische Hoofdstructuur, die in 2018 in heel Nederland gereed moet zijn.

Reageer op dit artikel