nieuws

Beslag op cafés afperser Apeldoorn

Horeca

Op de inboedel van drie horecazaken van afpersingsverdachte René D. uit Apeldoorn is beslag gelegd. Dit is gebeurd door Apeldoorn-Holland BV. Dat meldt Cor Jonker van het bedrijf.

Beslag op cafés afperser Apeldoorn

Het betreft de horecavoorziening bij tennisclub De Manege en de cafés De 3 Vrienden en Norma Jeane, zo meldt De Stentor. Jonker heeft voor alle panden de waarde van de inboedel laten inventariseren. Tot ontruiming wil hij vooralsnog niet overgaan. Hij wil eerst een gesprek aangaan met René D., met als doel de verbintenis met de drie panden te ontbinden.

René D. zit al enkele weken ‘in beperking’ vanwege een omvangrijke afpersingszaak. In deze zaak zijn mensen bedreigd die nog geld kregen van één van de verdachten, zo meldde de regionale krant De Stentor eerder. De politie heeft vijftien man op de zaak gezet.

In Apeldoorn werd naast René D. ook een 42-jarige sportschoolhouder aangehouden. Vorige week werd ook nog eens een 37-jarige Amsterdammer opgepakt. Het gaat hier om de manager van onder anderen de bekende soapster Froukje de Both.

Reageer op dit artikel