nieuws

C&A opent eerste winkels in China

Horeca

SHANGHAI – De van oorsprong Nederlandse modeketen C&A opent nog dit jaar de eerste winkels in China. De eerste vier C&A-vestigingen daar zijn gepland voor Shanghai. Volgend jaar volgt de eerste winkel in Beijing.

C&A opent eerste winkels in China

Dat heeft C&A gisteren bekendgemaakt. Daarmee volgt het bedrijf van de familie Brenninkmeijer in de voetsporen van concurrenten als Zara en H&M die ook recentelijk de markt in China hebben betreden. De waarde van de retailmarkt in China wordt op 1 triljard dollar geschat.

‘Wij willen één van de topretailers op het gebied van mode worden in China’, zegt Sandra Dembeck, die de operatie in China gaat leiden, tegenover Reuters. C&A zegt qua omzet bij de top vier van modeketens in de wereld te horen. De winkel in Beijing moet nog open voor de Olympische Spelen volgend jaar, daarna volgt expansie naar andere steden. De uitbreiding naar China past in de groeistrategie van het bedrijf, waarbij de komende twee tot drie jaar zo’n 350 nieuwe winkels de deuren moeten openen. In China mikt het bedrijf op de 15- tot 30-jarigen.

Reageer op dit artikel