nieuws

Café failliet bankbedrijf levert smak geld op

Horeca

De ‘Belgische kroeg’ van het failliete bankbedrijf Van der Hoop heeft een flink bedrag opgeleverd. Veilinghuis Troostwijk veilde het interieur van het luxe bankbedrijf waaronder een antiek houten grand café.

Café failliet bankbedrijf levert smak geld op

De ‘kroeg’ van Van der Hoop leverde maar liefst 36.500 euro op. Het ging hierbij om een halfronde bar met zwart natuurstenen blad, biertap met spoeltafel, een toogwandkast en tafels en stoelen. De totale veiling de boedel leverde 450.000 euro op.

De opbrengst van de veiling komt terecht in de boedel van het faillissement. Die boedel wordt verdeeld onder de schuldeisers, waaronder ongeveer 1.500 spaarders. Van der Hoop ging eind vorig jaar failliet, nadat een overname door de Belgische bank DeGroof afketste.

Reageer op dit artikel