nieuws

Center Parcs schrapt 171 banen

Horeca

Center Parcs Europa schrapt in Nederland, België en Duitsland in totaal 171 banen. Het gaat voornamelijk om kantoorbanen. De meeste banen, 108, komen in Nederland te vervallen. In België gaat het om 26 banen en in Duitsland om 37. Dat heeft het bedrijf bekendgemaakt.

Center Parcs schrapt 171 banen

Center Parcs probeert het aantal gedwongen ontslagen tot een minimum te beperken door te zoeken naar mogelijkheden voor de betrokken medewerkers binnen de organisatie. Het concern heeft inmiddels de vakbonden en de ondernemingsraden op de hoogte gebracht van de plannen.

Met de reorganisatie hoopt Center Parcs de organisatie efficiënter en transparanter te maken. In februari kondigde het bedrijf ook al een reorganisatie aan. Toen ging het om 135 banen (75 in Nederland) op de afdelingen personeelszaken en financiën. Een woordvoerder van het bedrijf sluit niet uit dat er meer reorganisaties volgen.

Center Parcs heeft zestien parken in Nederland, België, Duitsland en Frankrijk. Het bedrijf heeft in totaal 9450 medewerkers. De jaarlijkse omzet bedraagt ruim een half miljard euro. De parken trekken jaarlijks drie miljoen gasten.

Reageer op dit artikel