nieuws

Chef-kok weg bij Tante Koosje

Horeca

Sidney Heinze vertrekt bij restaurant Tante Koosje in Loenen aan de Vecht. Heinze, die in november een Michelinster kreeg, gaat voor zichzelf beginnen in Bussum. Ook de maître en chef de partie van Tante Koosje maken de overstap naar de nieuwe zaak.

Chef-kok weg bij Tante Koosje

De 32-jarige Heinze zegt al enige tijd met het idee te spelen een eigen zaak te beginnen. ‘Het knaagde al maanden. Ik heb het plan eerst nog een keer in de ijskast gezet, maar onlangs begon het weer te kriebelen. Ik wil altijd aanwezig zijn in de keuken. Bij Tante Koosje zijn we zes dagen in de week open. Dat is gewoon heel zwaar.’

Het nieuwe restaurant van Heinze gaat eind april open en komt in het huidige pand van het Bussumse restaurant Negliche. ‘Het wordt een toprestaurant. Ik ga de lat heel hoog leggen. De zaak wordt laagdrempelig door goede prijzen. Verder zijn we vijf dagen per week open. In de zomer en in de winter gaan we drie weken dicht. April staat in het teken om de zaak te verbouwen en in te richten.’

Naast Heinze, die eind maart vertrekt, maken nog twee medewerkers van Tante Koosje de overstap naar Bussum. Het gaat om de maître en de chef de partie. Volgens Heinze komt Tante Koosje op korte termijn met een opvolger voor hem. ‘Zij hebben dan zeven maanden de tijd om een ster te behouden, ik heb zeven maanden om een ster te verdienen.’

Jan-Dirk Paarlberg van de Oyster Group, eigenaar van Tante Koosje, is volgens Heinze teleurgesteld over het vertrek van de kok. ‘Ik ken hem al heel lang en heb ook bij hotel Nieuwpoort in Huizen met hem gewerkt’, aldus Heinze, die verder heeft gewerkt bij De Nederlanden in Vreeland en bij topkok Ron Blaauw.

Reageer op dit artikel