nieuws

Dieven blijken wijnkenners

Horeca

Onder het inbrekersgilde in de Amerikaanse staat Californië blijken zich wijnkenners en liefhebbers te bevinden. Bij een inbraak in het plaatsje Atherton, waar alleen puissant rijke magnaten hun optrekjes hebben, gingen ongenode gasten in een landhuis aan de haal met 450 flessen goede tot zeer goed wijn. Flesjes van twijfelachtig allooi, laptops, televisies, horloges en andere kostbaarheden lieten ze gewoon staan, meldde The New York Times donderdag.

Dieven blijken wijnkenners

De buit omvat onder meer een magnum Château Pétrus uit het jaar 1959 met een geschatte waarde van 11.000 dollar (8450 euro). De gemiddelde prijs voor een flesje dat uit de kelder van het huis aan Fair Oaks Lane werd ontvreemd, is een slordige 3000 dollar. Wijn zit in de Verenigde Staten duidelijk in de lift. Kelders worden door de toegenomen verzamelwoede en steeds actievere wijndieven steeds beter beveiligd. Sloten met vingerafdruklezers, stemgestuurde sloten en laserbewakingssystemen vinden steeds meer hun weg naar de gewelven van de landhuizen van de rijken.

Reageer op dit artikel