nieuws

Eigenaar Chinees restaurant vrijgesproken

Horeca

De eigenaar van een Chinees restaurant in het Drentse Smilde is dinsdag door de rechtbank in Assen vrijgesproken van aanranding van drie jonge medewerksters. De eigenaar, de 35-jarige D.L. uit Smilde, stond twee weken geleden terecht. De officier van justitie eiste een werkstraf van 120 uur en een voorwaardelijke celstraf van 2 maanden.

Eigenaar Chinees restaurant vrijgesproken

L. ontkent in alle toonaarden. Ook de rechtbank is er niet van overtuigd dat de aangiftes van drie 16- en 17-jarige medewerksters kloppen, meldt Drenthejournaal.nl.

Volgens de meisjes zou L. hen in 2006 en begin 2007 hebben aangerand in de krappe keuken van het afhaalgedeelte van het restaurant. L. zou regelmatig 16- en 17-jarige medewerksters onzedelijk hebben betast als hij langs hen liep of iets uit een keukenkast moest pakken. In een aantal geval zou hij meisjes onverwacht bij de borsten en in het kruis hebben beetgepakt. Maar dat acht de rechtbank niet bewezen.

De rechters sluiten niet uit dat er wel eens iemand wordt aangeraakt in een krappe keuken waar meer mensen werken, maar voor ontuchtige aanrakingen is geen enkel ondersteunend bewijs. Zo hebben andere mensen die in de keuken werkten tijdens de vermeende incidenten, nooit iets gemerkt. Ook niet van een plotseling veranderende gemoedstoestand bij een van de meisjes.

Verder noemt de rechtbank het opmerkelijk dat een van de meisjes heeft verklaard dat hetgeen haar zou zijn overkomen `heel ingrijpend` voor haar was, terwijl ze er later wel weer is gaan werken.

Reageer op dit artikel