nieuws

Garnalenvissers beperken vangst

Horeca

De vierhonderd Nederlandse, Duitse en Deens garnalenvissers gaan hun vangst beperken. Daarmee hopen de naar eigen zeggen noodlijdende vissers de prijs van een kilo garnalen omhoog te krijgen. De vloot vist deze week helemaal niet meer. Dat meldt woensdag een betrouwbare bron uit de viswereld.

Garnalenvissers beperken vangst

De garnalenvissers kwamen woensdagochtend in havens in Nederland, Duitsland en Denemarken bijeen om toekomstberaad te houden. Woensdagmiddag en -avond overlegden vertegenwoordigers van visorganisaties uit de drie landen in Oldenburg, Duitsland. Wat daar is afgesproken willen de organisaties niet zeggen.

De anonieme ANP-bron meldt echter dat vanaf volgende week maximaal 2000 kilo garnalen per dag per schip wordt opgevist. Door de huidige lage prijs vist een schip op dit moment tot 4000 kilo garnalen op om nog iets te verdienen. Volgende week donderdag volgt opnieuw overleg tussen vertegenwoordigers uit de drie belangrijkste landen die op Noordzeegarnalen vissen.

Zie ook:
» Garnalenvissers terug naar veiling

Reageer op dit artikel