Geen 'stars and stripes' in Caddy's Diner

Geen 'stars and stripes' in Caddy's Diner

'Caddy's Diner is een puur Amerikaans concept. Qua interieur en keuken dragen we dat uit. Maar niet iedereen steunt de acties die de VS momenteel uitvoeren in Afghanistan. Dat is de reden waarom we geen vlaggen van het land ophangen in het restaurant. Geen 'stars en stripes forever', We zijn alleen een Amerikaans restaurant. Meer niet.

Het in februari heropende restaurant Caddy's Diner langs de N 235 in Purmerend is een stukje Amerikan in Nederland. Sinds de opening hebben uitbaters Marc Gregoiré en Marianne Verbruggen er alles aan gedaan de diner een Amerikaanse sfeer uit te laten stralen met barbecues, drive in-films en auto- en motormeetings.

Plaats voor het Amerikaans patriotisme is er echter niet. 'We willen niemand voor het hoofd stoten.'Caddy's Diner is volledig geschoeid op Amerikaanse leest met een keuken die typische gerechten biedt als hamburgers, muffins, bagels, steaks, club sandwiches en tex mex-gerechten.

De etenswaren hebben van de koks klinkende namen meegekregen als Silver Dollar-pancakes en Bacon & Eggs. De diner zelf lijkt zo van de set van Happy Days te komen met de typische bar,stools en boots. Chroom, neon en formica bepalen het interieur. Bijzonder is dat alle tien boots een eigen woolbox hebben waarmee de jukebox op afstand kan worden bediend.In september was het wat rustiger dan normaal, kijkt de uitbater nog even terug naar de maand van de aanslag. Maar volgens mij heeft de hele horeca daarmee te kampen gehad. Ik heb niet het idee dat er bij ons minder gasten kwamen omdat we een Amerikaans restaurant zijn. Nederlanders zijn iet zo paniekerig.'

Bekijk deze collectie

Inrichting

Bij de inrichting van je horecazaak en je terras komt veel kijken. Je wilt dat de sfeer past bij het concept en je gasten aanspreekt. Er zijn veel aspecten waar je rekening mee moet houden. In deze collectie tips en inspiratie op het gebied van interieur en exterieur: van het interierontwerp tot meubilair en van routing tot sfeer.