nieuws

Grote hotelketens azen op failliete Veluwehotels

Horeca

Enkele grote hotelketens hebben interesse getoond in de failliete Veluwse hotels Bloemink in Apeldoorn, Oranjeoord in Hoog-Soeren en Prinsenije in Wanneperveen. Dat heeft curator Bert Jansen laten ontglippen.

Grote hotelketens azen op failliete Veluwehotels

Jansen wil niet zeggen welke ketens interesse hebben getoond. Wel geeft hij in het regionale dagblad De Stentor aan dat er op dit moment zo’n 35 overnamekandidaten zijn. ‘De kandidaten die zich tot dusver hebben gemeld, geven aan dat ze de hotels opnieuw als hotel-restaurant willen exploiteren.’

Op 24 mei en 7 juni zijn er zogeheten veilingavonden waarbij bieden op één of meerdere failliete hotels mogelijk is. Deze werkwijze wijkt af van wat meestal gebeurt. Jansen: ‘Meestal gaat in een rokerig zaaltje een veilingmeester met hamer aan de slag. Nu niet. We hebben van de president van de rechtbank toestemming gekregen om tot onderhandse verkoop over te gaan. Die zal volledig transparant zijn. Schimmige deals en achterkamertjespolitiek komen er niet aan te pas.’

Het faillissement van de holding waaronder de hotels Bloemink, Oranjeoord en Prinsenije vallen, is aangevraagd door de belastingdienst en hypotheekverstrekker ABN. Na overleg met de bank besloot curator Jansen een open inschrijvingsprocedure te volgen. Een notaris beoordeelt de biedingen, waarna de curator later dit jaar aan de rechter toestemming zal vragen om tot verkoop over te gaan.

Reageer op dit artikel