nieuws

Hoofdverdachte aangehouden in zaak cafédode

Horeca

De politie heeft de hoofdverdachte aangehouden in de zaak van de doodgeslagen 19-jarige cafébezoeker uit Emmeloord. Het Openbaar Ministerie in Lelystad maakte dat maandag bekend. De verdachte is een 26-jarige Urker.

Hoofdverdachte aangehouden in zaak cafédode

Volgens justitie was de man een bezoeker van café de Bierelier. Hij zou het slachtoffer in de nacht van 9 op 10 juli buiten het Emmeloordse café hebben mishandeld. Het slachtoffer belandde door de klappen die hij kreeg, met zijn hoofd op de grond en raakte in coma. Hij overleed enkele dagen later aan hersenletsel.

Vorige week werden al twee verdachten opgepakt, maar die zijn later op vrije voeten gesteld. De 26-jarige visser uit Urk is vrijdag in Den Helder aangehouden, toen hij terugkwam van zee. De rechter-commissaris in Lelystad besloot maandagmiddag dat de man in elk geval twee weken langer in voorarrest blijft.

De politie werkt met vijftien rechercheurs aan de zaak, mede om het grote aantal getuigen te horen. Het OM sluit niet uit dat in deze zaak nog meer verdachten worden aangehouden.

De gemeente Noordoostpolder en de eigenaar van de Bierelier hebben na overleg besloten dat de kroeg de komende weken dicht blijft ‘om de gemoederen tot rust te laten komen’. De gemeente wil het strafrechtelijk onderzoek afwachten, voordat er nadere besluiten worden genomen. In de Bierelier zijn vaker geweldsincidenten geweest.

Reageer op dit artikel