nieuws

Media Markt verdient het meeste geld

Horeca

DUSSELDORF – De elektronicawinkels van Media Markt en Saturn blijven binnen het Metro-concern economisch de maat aangeven. De intussen meer dan 620 vestigingen wisten hun winst voor belastingen en rente met 15,2 procent te laten stijgen tot 587 miljoen euro.

Media Markt verdient het meeste geld

Dit gebeurde bij een omzet die met 13,9 procent toenam tot 15,16 miljard euro. Daarmee wordt een rendement van 3,9 procent geboekt. Media Markt en Saturn zijn voor 75 procent in handen van Metro. Alleen de bouwmarkten van C+C komen met een rendement van 3,7 procent een beetje in de buurt.

Voor dit jaar moeten omzet en winst opnieuw fors stijgen. Dit jaar is de opening van 70 nieuwe vestigingen gepland, waardoor de omzet mogelijk in de buurt van de 17 miljard euro uitkomt. De helft van de nieuwe vestigingen van Media Markt en Saturn wordt buiten Duitsland geopend. Ook in Nederland zijn plannen voor nieuwe winkels.