nieuws

‘Sail heeft alles gebracht wat verwacht

Horeca

Directeur Daan Meijer van Sail Amsterdam is erg tevreden over hoe het scheepvaartevenement de afgelopen dagen is verlopen. ‘Ik denk dat we kunnen terugkijken op een evenement dat alles heeft gebracht wat we ervan hadden verwacht’, zei hij maandagochtend.

‘Sail heeft alles gebracht wat verwacht

Tijdens Sail waren er geen noemenswaardige incidenten. Tijdens de Sail-In Parade donderdag voer een binnenvaartschip over een rubberbootje en tijdens een zeilwedstrijd vrijdag sloeg een skûtsje om, maar daarbij zijn geen mensen gewond geraakt. Meijer: ‘Dan tel ik mijn zegeningen.’

Sail trok dit jaar 1,5 miljoen bezoekers, minder tijdens de vorige editie, vijf jaar geleden. Die duurde overigens wel een dag langer. Volgens Meijer is zijn belangrijkste doel echter niet om zoveel mogelijk publiek te trekken. ‘Ik heb niet het ultieme streven om het evenement elke keer groter te laten worden. We gaan voor de kwaliteit en niet voor de kwantiteit.’

De schepen die de afgelopen dagen voor Sail in Amsterdam lagen, vertrekken maandag weer.

Reageer op dit artikel