nieuws

Wellnessresort opent sauna’s voor BN’ers

Horeca

Het nieuwe saunacomplex de Veluwse Bron in Epe opent op eigen terrein een klein saunarouting speciaal voor BN’ers en zogeheten saunawatjes. Het minicomplex met drie restaurants kent verschillende zogenoemde wellnessfaciliteiten die apart zijn af te huren.

Wellnessresort opent sauna’s voor BN’ers

Dat vertelt eigenaar Gert van der Steen, die verwacht eind juni zijn 21 hectare grote wellnessresort te openen. Bij de beautyafdeling op de eerste etage is niet alleen een sauna, maar zijn ook stoomcabines, kruidenbaden en een infraroodsauna.

‘We kennen zelf een paar bekende sporters hier in de buurt die zeggen nooit naar een sauna te kunnen gaan omdat ze dan continu worden bekeken’, aldus Van der Steen.

De afgesloten ruimtes zijn ook af te huren voor mensen die moeite hebben ten overstaan van andere naakt te zijn, ook wel saunawatjes genoemd.

Het resort wil uniek zijn door het groot op te zetten. Hoewel het terrein 21 hectare meet, inclusief een meer, wil Van der Steen geen sauna voor de massa. Hij wil daarom beginnen met een maximaal bezoekersaantal van vijfhonderd mensen. ‘Het is een beetje aftasten en kijken wat wel en niet kan en wat nog prettig aanvoelt voor zowel de gasten als het personeel.’

Het complex zelf kent een wildobservatiesauna van 150 vierkante meter, verdeeld over twee verdiepingen. In totaal staan op het terrein twintig sauna’s en stoomcabines, met verscheidene kenosauna’s (Finse houtsauna) tussen het hoofdgebouw en het paviljoen in.

De Veluwse Bron telt drie restaurants en heeft als eerste saunacomplex in Nederland een kinderopvang. Van der Steen: ‘Zo willen we ouders met jonge kinderen ook de kans geven de luxe van wellness te ervaren.’

Reageer op dit artikel