nieuws

Proef betalen met smartphone in horeca Leiden

Horeca

ABN Amro, ING en Rabobank beginnen maandag 2 september een proef met betalen via de smartphone. Zo’n duizend mensen uit Leiden proberen de nieuwe dienst drie maanden uit bij circa 150 horecagelegenheden en winkels in het centrum. Na de testperiode bepalen de banken afzonderlijk of en hoe het mobiel betalen een landelijk vervolg krijgt.

Proef betalen met smartphone in horeca Leiden

Bij mobiel betalen houdt de klant zijn smartphone, met een zogeheten NFC-chip, enkele centimeters van de betaalautomaat van de winkelier.

Het af te rekenen bedrag wordt daarna automatisch afgeschreven van de bankrekening. Voor bedragen tot €25 h hoeft geen pincode ingetoetst te worden. Bij bedragen daarboven wel.

Contactloos

Om de nieuwe toepassing mogelijk te maken, werken de drie banken samen met KPN, Mastercard en de gemeente Leiden.

ABN Amro houdt gelijktijdig ook een proef met contactloos betalen door middel van een bankpas. Deze is aan 60.000 klanten van de bank toegestuurd en kan in dezelfde winkels in Leiden worden gebruikt, alsmede op luchthaven Schiphol.

Nieuwe betaalpas

De rest van de ABN-klanten ontvangt vanaf begin november de nieuwe betaalpas wanneer hun oude pas aan vervanging toe is.

Ook ING heeft aangekondigd binnenkort contactloos betalen met een bankpas in te voeren.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel