nieuws

Guido Nijssen vanuit Filipijnen: ‘we zijn goed weggekomen

Horeca

Voormalig hoofdredacteur van restaurantgids Lekker, Guido Nijssen, is volgens eigen zeggen de dans net ontsprongen in Filipijnen. De ‘desastreuze grens van de vernietigende tyfoon Haiyan kwam op slechts 80 kilometer van de woon- en werkplaats van Nijssen.

Guido Nijssen vanuit Filipijnen: ‘we zijn goed weggekomen

Het was heftig, maar met ons gaat alles goed. De ‘desastreuse grens’ lag een 80 kilometer hier vandaan. Hier in Bacolod hadden 36 uur geen stroom en nog steeds beetje bij beetje geen water. Grootste deel van de stad zit nog steeds zonder. Bomen zijn omgewaaid, telefoonpalen omver, daken eraf, etc. Maar geen doden, alleen gewonden voor zover we weten’, aldus Nijssen vanuit Filipijnen.

Tyfoon Haiyan was de vijfde sypertyfoon van het fyfoonseizoen van de Grote Oceaan dit jaar. Het was de zwaarste storm van 2013 en een van de zwaarste stormen ooit. Volgens eerste schattingen kwamen als gevolg van Haiyan in de Filipijnen meer dan 10.000 mensen om het leven.

Guido Nijssen runt al jaren een kookschool op de Filipijnen. Na het vertrek bij Lekker verkaste Nijssen naar het Aziatische land om aan ontwikkelings- en scholingshulp te gaan doen. Nijssen is nu bijna vijf jaar actief op de Filipijnen.

Reageer op dit artikel