nieuws

Gewonden na explosie in Frans pretpark

Horeca

In een Frans themapark niet ver van de stad Amiens zijn op 24 juni vijftien kinderen en vier volwassenen gewond geraakt als gevolg van een explosie. De kinderen waren op een schoolreisje.

Gewonden na explosie in Frans pretpark

De explosie vond plaats op het park Samara in het Noord-Franse La Chausée-Tirancourt. Dit themapark staat helemaal in het teken van de prehistorie. Door de ontploffing raakte één van de volwassenen, een smid, zwaargewond. De kinderen, afkomstig uit de streek, liepen lichte verwondingen op.

Volgens Franse media vond de ontploffing in een oven plaats en werd deze vermoedelijk veroorzaakt door een projectiel uit de Tweede Wereldoorlog. Hoe dat in het oventje terecht is gekomen, is nog niet duidelijk. Naast medisch personeel, politie en brandweer werd ook de explosievenopruimingsdienst naar het park gestuurd.

Reageer op dit artikel