nieuws

De acht favoriete snacks van Nederland volgens Deliveroo

Horeca 15040

Dieetmaand januari ligt weer achter ons dus we kunnen weer vrijuit snacken. Met de goede voornemens in de prullenbak dook bezorgservice Deliveroo in de snackwereld om het bestelgedrag van Nederland in kaart te brengen.

De acht favoriete snacks van Nederland volgens Deliveroo

Uit het boekenonderzoek van Deliveroo blijkt dat hoofdstedelingen de grootste snacks-eters zijn, gevolgd door Den Haag en Rotterdam. Deliveroo onderzocht natuurlijk alleen datgene wat de fietskoeriers aan huis brachten. Ze weten niet wat er binnenshuis nog wordt bereid en gegeten of zelf afgehaald. Of wat de favorieten zijn op de locaties waar ze niet bezorgen. De Deliveroo snacks top acht…

De top acht Deliveroo snacks

1 Portie bitterballen
Het zegt al genoeg dat Neerlands trots, de bitterbal, eigenlijk niet in de woordenboeken van andere landen te vinden is. En Nederland houdt ook ten tijden van vegan trends het balletje hoog. Het is met afstand de populairste snack. Amsterdam kiest de Van Dobben bitterbal, waar Eindhoven de rundvleesbitterbal van Fries Love Balls verkiest en Rotterdam de ballen bij Tante Nel bestelt.

2 Pita met hummus
Of hebben veganisten dan toch grip op de snacks gekregen? Op plek twee verschijnt namelijk de pita met hummus. Sir Hummus in Amsterdam zet je het authentieke – en immens populaire – recept voor. Elke dag wordt een verse batch gemaakt. Op = op. Weg = weg. Als een ware Israëliër eet je de immense portie gewoon met een lepel als je door je pita’s heen bent.

3 Kroketten
Ook de kroket bewijst zich als nationale lieveling. Wit sneetje brood, twee Kwekkeboom kroketten erop. Don’t change a winning team. Vooral Leidenaren hebben de kroket hoog zitten met Lunchroom Snijersals populairste krokettenloket.

4 Stroopwafels
En nog een andere Nederlandse traditie verschijnt in het lijstje van favoriete snacks. Nederland houdt zijn stroopwafel. Van Wonderen’s Stroopwafels geeft een twist aan de klassieker. Het koekje komt in de smaak Oreo Cookie of zeezout-karamel.

5 Friet
Vlaams of Frans, het frietje blijft een favorietje. En met haut fastfood mogen we dan de meest stijlvolle (zoete aardappel) variaties op het menu zetten, het meest geliefd is nog altijd het patatje met. In Den Bosch ontvangt de friet van De Frietzaak de patatprijs. Huisgemaakt en een perfecte match met – andere favoriet – de Black Angus kroket. Deliveroo snacks

6 Nachos
De nachos behalen een plek op nummer 6 van Deliveroo’s top 8. Vooral Breda grijpt naar de chips. En niet zomaar. De schaal met tortillachips, rode ui, uitgebakken spek, kruidenroomkaas, bieslook, tomatensalsa en geraspte kaas van ’T Hart Van Breda staat bekend als de beste van de stad. Deze zaak gaat zelfs zo ver om met de Nacho Pizza’s al het bovenstaande op een pizzabodem te serveren.

7 Frozen Yoghurt
Heerlijk zacht bevroren yoghurt kwam overgewaaid uit de Verenigde Staten als alternatief voor roomijs. En Yoghurt Barn was niet te beroerd om deze ijskoude snack over Nederland te verspreiden. Maar Nederland zou Nederland niet zijn als stroopwafel niet de favoriete topping voor het yoghurtje bleek te zijn.

8 Pannenkoeken
En ook ware koekenbakkers komen uit Den Haag. Daar domineert de pannenkoek het favoriete lijstje. Met als aanvoerders de vegan speculaaspannenkoekjes van Foam en de pannenkoekjes met gekonfijte eend, komkommer, bosui en pekingsaus van Oker.

Nieuws over Deliveroo

Reageer op dit artikel