De Spijsveiling in 's-Hertogenbosch ''s werelds eerste veilingrestaurant'

De Spijsveiling in 's-Hertogenbosch ''s werelds eerste veilingrestaurant'
(c) Fia Luierink

De Spijsbereiders, bekend om hun creatieve en eigenzinnige pop-up concepten komen met iets nieuws. Na vier succesvolle edities van hun pop-up restaurant Anderhalf, waaronder een bijzondere samenwerking met Jonnie Boer (De Librije***), zijn De Spijsbereiders toe aan iets nieuws: De Spijsveiling.

Een restaurant waar de maître vervangen wordt door een veilingmeester. De Spijsbereiders gaan weer op zoek naar de mooiste producten met de mooiste verhalen. Deze worden gedurende de avond verwerkt tot culinaire kunststukken die aan bod komen. Bijzonder eten speelt de hoofdrol deze avond. De Spijsveiling is 's werelds eerste pop-up restaurant waar gerechten geveild worden. Gedurende de avond verzamelt de gast op een luchtige manier het ideale menu bij elkaar. Een bourgondische avond met de mooiste wijnen en verrassende producten. Iedere avond is er plek voor 80 gasten die op de veiling het menu naar hun hand kunnen zetten. 'Wij zijn bijzonder blij dat Gast ons de ruimte biedt om de hamer neer te mogen slaan in hartje ’s-Hertogenbosch.’

De Spijsveiling

Het altaar wordt het podium voor de veilingmeester en de misdienaars worden ingewisseld voor culinaire kunstenaars. De Mariakapel in het Gasthuiskwartier wordt overgoten met het rebelse sausje van De Spijsbereiders.
De Spijsveiling vindt plaats op 14, 15 en 16 februari in de Mariakapel te ’s-Hertogenbosch. Een ticket kost 90 euro waarmee gasten gegarandeerd 4 gangen inclusief drank krijgen geserveerd.

Eerdere pop-ups

De Spijsbereiders willen blijven vernieuwen en verrassen. In maart 2018 organiseerden ze het pop-uprestaurant Anderhalf  gedurende anderhalve maand. Vijfentwintig avonden voor particulieren en vijf speciale avonden voor bedrijven.