Horeca Academie en Haagse horecabedrijven halen mensen uit de bijstand

Horeca Academie en Haagse horecabedrijven halen mensen uit de bijstand
Foto: Maarten Verheijke

Onder toeziend oog van de wethouder werd op dinsdag 15 oktober de sectordeal horeca, hospitality en toerisme getekend door de Horeca Academie  en 47 horecabedrijven in Den Haag. Met de deal geven bedrijven aan één of meerdere banen, scholingsmogelijkheid of actieve begeleiding te bieden aan mensen die in de bijstand zitten.

Er zitten momenteel 27.000 mensen in de bijstand in Den Haag. Het doel van het actieplan vanuit de gemeente Den Haag; Werkoffensief 500+,  is om in de komende twee jaar ten minste 500 mensen per jaar uit de bijstand te krijgen. Dit doel wordt bereikt door actief bedrijven, beroepsopleiders, gemeente Den Haag, branche instituten, scholingsfondsen, koepelorganisaties en andere relevante partijen te betrekken bij hun plan. Bedrijven tekenen hiervoor de deal waarbij zij aangeven één of meerdere banen, scholingsmogelijkheid of actieve begeleiding te bieden om mensen uit de bijstand te krijgen.

Horeca Academie

Hoewel horeca een droombaan is voor velen, is er nog steeds een groot tekort aan goed geschoolde en geschikte medewerkers in de horeca. De Horeca Academie is positief over de sectordeal en gelooft erin dat het mes aan twee kanten snijdt als het gaat om het koppelen tekort aan medewerkers in de horeca en werkzoekenden. Op deze manier kunnen de gemeente Den Haag én horecaondernemers gezamenlijk heel veel meters maken.

De Horeca Academie heeft al vele jaren ervaring met het opleiden van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Door de kleinschaligheid van de opleidingen is er de nodige persoonlijke aandacht en begeleiding voor degene die dit nodig hebben.