nieuws

Dronken man vast in hotelschoorsteen

Hotel

Een Duitse man heeft twaalf uur vastgezeten in een schoorsteen van een hotel toen hij na een avondje drinken op het jaarlijkse Oktoberfest via het dak het huis van een vriend probeerde binnen te komen.

Dronken man vast in hotelschoorsteen

Toen de 27-jarige man merkte dat zijn vriend niet thuis was, klom hij op het dak van een hotel naast het huis. Toen hij naar een ruimte tussen de twee gebouwen liep, viel hij in de schoorsteen. De man kwam met zijn hoofd naar beneden dertig meter lager vast te zitten.

De 82-jarige conciërge van het hotel hoorde de man tegen de muur kloppen en waarschuwde de brandweer. Die wist de man te bevrijden door een deel van de muur weg te breken, schrijft De Telegraaf.

Het slachtoffer had zich intussen weten om te draaien, en had al zijn kleren uitgetrokken om makkelijker weer omhoog te klimmen. Hij is in het ziekenhuis opgenomen met schaafwonden en onderkoelingsverschijnselen.

Het jaarlijkse bierfeest duurt tot 7 oktober. Een liter bier gaat in de feesttent over de toonbank voor ongeveer 7,5 euro. Vorig jaar trok het evenement ruim zes miljoen belangstellenden, die gezamenlijk meer dan zes miljoen liter bier wegwerkten. De meeste bezoekers komen uit Beieren.

Reageer op dit artikel