nieuws

FIFA: ‘Hotels België en Nederland te duur

Hotel

Wereldvoetbalbond FIFA zou de hotels in Nederland en België te duur vinden voor het WK, zo meldt voetbalwebsite belgiumsoccer.be. De klacht komt boven op een waslijst met kritiekpunten die de FIFA al eerder uitte.

FIFA: ‘Hotels België en Nederland te duur

De voetbalbond ozu in zijn rapport over de WK-bid van België en Nederland zijn beklag gedaan hebben over de te dure hotels. Het gaat om de hotels waar de hooggeplaatste FIFA leden moeten slapen.

Het organisatiecomité van de HollandBelgium Bid koos ervoor om de mensen te laten slapen in het Krasnapolsky Hotel en het Barbizon Palace in Amsterdam en om de Beurs van Berlage te gebruiken als kantoorruimte. De FIFA zegt daarover niet tevreden te zijn.

‘We hebben voor de Nederlandse hoofdstad gekozen vanwege de beshcikbaarheid ten opzichte van Schiphol en de internationale allure van Amsterdam. We weten dat het tegen de wens van de FIFA in is, maar je moet de zaken ook een beetje zien te verdelen’, aldus een woordvoerder van de bid tegen de voetbalsite.

‘Pas als de prijzen worden aangepast, kunnen die hotels bespreekbaar worden’, schreef de FIFA in haar rapport. 560 euro per nacht was blijkbaar wat te gortig voor de Wereldvoetbalbond.

Reageer op dit artikel