nieuws

Van der Valk exploiteert voormalig DDR-paleis

Hotel

Van der Valk opent binnenkort een opmerkelijk hotel in Duitsland. Opmerkelijk omdat het om het voormalige landhuis van DDR-partijleider Erich Honecker gaat.

Van der Valk exploiteert voormalig DDR-paleis

Over een paar weken hoopt Van der Valk het hotel te openen. Het gaat om het landgoed Drewitzer-See in de deelstaat Mechlenburg, zo meldt De Telegraaf.

In 1982 werd het ‘Honecker-huis’ door de Oost-Duitse communistische partij aan de toenmalige partijleider Erich Honecker cadeau gedaan. De verkooporganisatie van de oude DDR-boedel, de Treuhand, verkocht het landgoed aan Van der Valk.

Van der Valk beschikt op enkele kilometers afstand van het hotel al een vakantiedorp.

Het is overigens niet de eerste keer dat de naam Erich Honecker in relatie wordt gebracht met horeca. Vorig jaar startte Hotelsuites.nl op Teuge een hotel in een vliegtuig. Het gaat hierbij om het voormalige regeringsvliegtuig van de DDR waarin onder meer partijleider Erich Honecker werd vervoerd.

Reageer op dit artikel