nieuws

Jeroen Beens ruilt Okura voor Sheraton

Hotel

Jeroen Beens (33) is de nieuwe executive chef van het Sheraton Amsterdam Airport hotel en conference center. Beens, die overkomt van het Okura hotel in de hoofdstad, volgt Alex Batteram op, die recent aan de slag ging als director of food & beverage.

Jeroen Beens ruilt Okura voor Sheraton

‘Het is geen gebruikelijke overstap,’ aldus Beens over zijn switch. ‘Ik houd van grote organisaties en Sheraton is onderdeel van Starwood. Bij Okura werkte ik in de keuken en was het veel praktijk, bij Sheraton ben ik meer bezig met plannen en organiseren. En op termijn zijn er wellicht mogelijkheden voor een functie in het buitenland.’

Beens werkte zes jaar bij Okura. ‘Ik was executive chef van The Main Kitchen en in die hoedanigheid verantwoordelijk voor banqueting, brasserie, kookstudio, ontbijt, patisserie en roomservice.’

De 33-jarige kok begint per direct en wordt bij zijn nieuwe werkgever verantwoordelijk voor het Voyager Restaurant, het Runway Café, de banquetingafdeling en de roomservice. Hij was eerder ook werkzaam bij onder andere de Amsterdamse hotels Dorint Sofitel, Renaissance en Swissotel.

Batteram over zijn opvolger: ‘Jeroen heeft ruime ervaring binnen de hotelbranche, is creatief en gedreven. Daarnaast is hij professioneel en flexibel. We denken met hem een bijzondere aanwinst te hebben.’

Het Sheraton Amsterdam heeft een directe toegang tot aankomst- en vertrekhallen van luchthaven Schiphol. Het hotel beschikt verder over 406 kamers en 29 meeting zalen.

Reageer op dit artikel