nieuws

Amsterdamse taxi’s niet in orde

Hotel

Horecagasten in Amsterdam die een taxi willen nemen, moeten kieskeurig zijn in het uitkiezen van een taxi. Veertig procent van de Amsterdamse taxi’s heeft namelijk ernstige technische tekortkomingen.

Amsterdamse taxi’s niet in orde

Dat is gebleken tijdens een grootscheepse controle die zaterdag in het centrum van Amsterdam werd gehouden. De defecten bestonden onder meer uit defecte ramen, versleten banden en kapotte koplampen. Dat heeft de Inspectie Verkeer en Waterstaat zondag gemeld.

Van de 52 geïnspecteerde taxi’s vertoonden 21 stuks technische tekortkomingen. De controle was een gezamenlijke actie van de Inspectie, de politie Amsterdam en de RDW.

Van vier taxi’s is het kentekenbewijs ingenomen, omdat ze een directe bedreiging voor de verkeersveiligheid vormden. Tegen alle taxi’s met gebreken is proces-verbaal opgemaakt.

Een chauffeur moest zijn arbeid staken, omdat hij de voorschriften voor de rij-en rusttijden overtreden had. Daarnaast zijn vijf taxi s in beslaggenomen in verband met een lopend fraudeonderzoek van de Inspectie Verkeer en Waterstaat.