nieuws

Boze Duncan Bannatyne over TripAdvisor recensie

Hotel

Een hotelgast die een slechte recensie plaatste over Duncan Bannatyne’s (bekend van tv-serie Dragon’s Den, red), kreeg van de acteur de wind van voren. Hij reageerde woest op Twitter, zodat de vrouw uiteindelijk haar recensie verwijderde.

Boze Duncan Bannatyne over TripAdvisor recensie

De vrouw omschreef het hotel als ‘een ramp’ en ‘prullig’. Bannatyne kocht het hotel voor drie miljoen pond in mei dit jaar.

De acteur werd zo boos over de recensie, dat hij haar mobiele telefoonnummer publiceerde op zijn Twitter. De man heeft 221.000 volgers, waarvan een aantal de vrouw bestookten met haat-smsjes.

In de recensie klaagde de vrouw ook over haar maaltijd. Die haalde het hotel van haar rekening nadat ze haar ontevredenheid aan hen bekendmaakte.

Bannatyne zei in een open brief, gepubliceerd in The Sun, tegen de vrouw: ‘Ik snap niet waarom je mijn bedrijf op deze manier aanvalt. Misschien omdat je niet nog eens vijftig pond korting kreeg, of misschien doe je zaakjes met een ander hotel.’

Voordat de review verwijderd werd, zei Bannatyne dat hij de vrouw wilde aanklagen voor de misgelopen omzet.

Volgens een manager bij TripAdvisor.com komt het vrijwel nooit voor dat een hotelier dreigt met juridische stappen na een slechte recensie. ‘Als we zien dat dit gebeurd, sturen we een brief naar de eigenaar van het hotel met de mededeling dat hun bedrijf in de gaten wordt gehouden door TripAdvisor en dat ze moeten stoppen met acties die hun website probeert te ondermijnen’, zo schrijft caterersearch.com.

De manager zegt ook dat ze recensieschrijvers met klem op het hart drukt geen recensies te verwijderen. De enige reden waarom recensies verwijderd kunnen worden, is als ze frauduleus zijn of als de schrijver zelf besluit de recensie weg te halen.

Reageer op dit artikel