nieuws

Crisis raakt hotelambities Dubai

Hotel

De bouw van de Trump International Hotel & Tower met 62 verdiepingen is uitgesteld, want de markt staat op instorten. Het kon niet op: het ene na het andere palmeiland werd geboetseerd, wolkenkrabbers reikten tot in de hemel en villa’s met bladgouden daken werden achter elkaar uit de grond gestampt, maar de economische crisis gooit roet in het eten.

Crisis raakt hotelambities Dubai

Projectontwikkelaars raken hun huizen niet meer kwijt en bieden ze voor dumpprijzen aan: een villa met zeven slaapkamers op Palm Jumeirah kost nu nog maar 19 miljoen dirham ($5,4 miljoen) in plaats van 30 miljoen dirham ($8,5 miljoen).

40 procent korting

Investeerders die huizen opkochten met de bedoeling ze meteen met dikke winst door te verkopen, blijven er nu mee zitten omdat de Wall Street-bankiers geen bonussen meer hebben om uit te geven aan hun derde of vierde huis op een of ander palmeiland. Volgens De Tijd zouden er kortingen tot 40 procent worden aangeboden.

Ook het ambitieuze bouwproject ‘Tuinen van Jumeira’ ter waarde van 95 miljard dollar is geannuleerd. Het project zou ‘een stad in een stad’ worden en een van ’s werelds hoogste wolkenkrabbers krijgen. Gebrek aan krediet en wegzakkende olieprijzen zijn de oorzaak van de instortende markt, aldus Bloomberg.

Dubai leent geld

Dubai heeft voor zijn makeover zo’n $80 miljard geleend en zou zelfs hulp nodig hebben van Abu Dhabi en de andere Verenigde Arabische Emiraten om zijn schulden te kunnen betalen. Dubai heeft een oliereserve van ‘maar’ 4 miljard vaten, Abu Dhabi heeft het iets beter voor elkaar met 92 miljard vaten.

Reageer op dit artikel