nieuws

GT Hotel Tjaarde Oranjewoud beste Leerbedrijf 2010

Hotel

Het Golden Tulip Hotel Tjaarda Oranjewoud is uitgeroepen tot Leerbedrijf van het Jaar 2010. Het is hiermee de opvolger van Conferentiehotel Willibrordhaeghe uit Deurne die deze titel vorig jaar wist te bemachtigen.

GT Hotel Tjaarde Oranjewoud beste Leerbedrijf 2010

De twee andere genomineerden waren Het Middenhuis, restaurant & meer uit Teteringen en Hotel Restaurant De Lutt uit het Twentse De Lutte.

Directeur van het winnende hotel, Tjitte de Wolff, heeft zijn eigen bedrijf niet zelf opgegeven. ‘Nee, dat doen Friezen nu eenmaal niet,’ is zijn nuchtere commentaar daarop. Theo Otten van het Friesland College schatte dit leerbedrijf goed op zijn waarde in en meldde het aan voor deze verkiezing.

Personeelsbeleid

De Wolff is wel ontzettend trots op de titel. ‘Zelf heb ik er niet veel aan gedaan hoor. Alleen de juiste voorwaarden scheppen en een goed personeelsbeleid neerzetten. Mijn mensen hebben het werk gedaan, zij verdienen de eer,’ zegt de bescheiden Fries.

Vakbekwaam horecapersoneel

Het bedrijf dat momenteel 15 leerlingen en/of stagiars opleidt vindt dit zo belangrijk om een drietal redenen. ‘Allereerst is het een selectiemethode om mensen voor ons eigen bedrijf aan te nemen. Ten tweede houd je zo heel goed contact met het onderwijs en de ontwikkelingen daarin en natuurlijk – als derde reden – moeten we er samen voor zorgen dat we mensen vakbekwaam maken voor een goede toekomst van ons vak.‘

De verkiezing is een gezamenlijk initiatief van Kenwerk en sociale partners uit de horecasector.