nieuws

Haags Wijkhotel Transvaal geopend

Hotel

Het ‘wijkhotel’ Transvaal is open, met kamers in een slooppand of een splinternieuw gebouw. Zondagmiddag opende de Haagse wethouder Marnix Norder hotel Transvaal, in de gelijknamige wijk.

Haags Wijkhotel Transvaal geopend

Kunstenaars en lokale winkeliers hebben in sloopwoningen, op braakliggend terrein en in nog niet verkochte nieuwbouwhuizen hotelkamers ingericht. Door de herstructurering van Transvaal, die nog tot 2014 duurt, veranderen de kamers regelmatig van locatie. Om leegstand te voorkomen worden de kamers nu verhuurd aan gasten.

De organisatie begint met vijf kamers, voorzien van twee bedden, een douche en toilet. Kunstenaars en winkeliers uit de wijk hebben de kamers ingericht. Ondernemers zorgen onder meer voor het ontbijt, de lunch en het diner.

Minister Ella Vogelaar van Wonen, Wijken en Integratie heeft voor de eerste nacht een kamer geboekt. Zij brengt zondag en maandag een bezoek aan de Schilderswijk en Transvaal, twee wijken op haar lijst van veertig probleemwijken in Nederland.

Reageer op dit artikel