nieuws

Henk Meyknecht van Landham naar Kempinski

Hotel

De Nederlandse hotelier en Misset Horeca-columnist Henk Meyknecht (52) maakt in China een carrièremove en stapt over van Landham Hotels, waar hij managing director was, naar Kempinski.

Henk Meyknecht van Landham naar Kempinski

Meyknecht is per 1 maart algemeen directeur van het 458 kamers tellende vijfsterren Kempinski Hotel in Suzhou (Shanghai).

Het hotel ligt net buiten Shanghai en beschikt over een conferentiecentrum voor 3.000 gasten, drie restaurants, een spa en een 18-holes golfbaan. Het vijfsterrenhotel behoort tot de tophotels van Kempinski in het Verre Oosten.

Kempinski heeft wereldwijd 62 luxe hotels met 43 hotels in aanbouw. Bekende Kempinski hotels zijn ondermeer het historische Adlon in Berlijn en het Vier Jahreszeiten hotel in Munchen. Het hoofdkantoor van Kempinski is gevestigd in Geneve, Zwitserland.

Meyknecht werkte sinds 1 maart 2010 bij Landham. Daarvoor was hij regiodirecteur in China voor Marco Polo Hotels. Hij studeerde aan de Hotelschool Maastricht en de Cornel Universiteit in Verenigde Staten. Hij vervulde managementfuncties bij onder meer Hilton International, Intercontinental Hotels en The Peninsula Group. Hij is tevens columnist voor Misset Horeca en lid van de adviesraad van de hotelschool Maastricht.

Reageer op dit artikel