nieuws

Hoogste hotel van Europa weer open

Hotel

Na drie jaar gaat het hoogste hotel van Europa weer open op 1 juni. Al die tijd is gewerkt aan de renovatie van Hotel Ukraina in Moskou. Het hotel is met 198 meter het hoogste hotel van Europa en gebouwd in opdracht van Josef Stalin.

Hoogste hotel van Europa weer open

De directeur-generaal van het hotel Aleksei Mikoetsjsko heeft dit bekend gemaakt. De drie jaar durende renovatie kost in totaal 226 miljoen euro. Het hotel telt 930 kamers.

Het hotel dat werd gebouwd in de periode tussen 1953 en 1957 staat in het centrum van de Russische hoofdstad, vlakbij de rivier de Moskva.

Het statige gebouw behoort tot de zogenaamde Zeven Zusters, zeven gebouwen die in opdracht van Josef Stalin gebouwd werden. Het bevindt zich tegenover het Witte Huis waar de Russische regering zitting houdt.