nieuws

Hotel in centrum Bangkok beschoten

Hotel

In Bangkok is een luxe hotel onder vuur komen te liggen. Het hotel ligt vlakbij het kamp van de demonstranten, die worden aangevallen door het leger. Er zitten kogelgaten in de muur en er is ook een luide knal gehoord.

Hotel in centrum Bangkok beschoten

Onder de hotelgasten zijn buitenlanders en journalisten. Ze zijn naar de kelder van het hotel gevlucht. Dit meldt een correspondent van persbureau AFP, die ook verblijft in het hotel.

Nederlanders wordt afgeraden nog naar Thailand af te reizen. Hiermee is het reisadvies aangescherpt; tot nu toe werd alleen geadviseerd om Bangkok te mijden.

De autoriteiten in Thailand hebben zondag duidelijk gemaakt van geen wijken te weten in het gewelddadige conflict met antiregeringsbetogers in het centrum van de hoofdstad Bangkok. In drie dagen tijd vonden zeker 33 mensen, allemaal burgers, de dood en raakten circa 240 personen gewond.

Sluipschutters zijn geposteerd op daken van gebouwen in de omgeving. Het is onduidelijk of zij verantwoordelijk zijn voor dodelijke slachtoffers in de afgelopen dagen. Dat wordt beweerd door de oppositie, maar ontkend door het leger.

De Thaise oppositie is bereid om te praten, maar alleen als het leger zich onmiddelijk terugtrekt en stopt met schieten. Dat zei een van de leiders van de roodhemden.

Premier Abhisit had om de boel weer rustig te krijgen een avondklok ingesteld. Maar hij is op dat besluit teruggekomen.

Reageer op dit artikel