nieuws

Hotel moet boeten na aanval bedwantsen

Hotel

Het Londense Airways Hotel is een schikking overeengekomen met twee zussen die vorig jaar in het hotel waren aangevallen door een horde bedwantsen. De beestjes worden ook wel wandluizen genoemd. Het hotel betaalt de gasten een vergoeding van 1600 pond, ruim 1800 euro.

Hotel moet boeten na aanval bedwantsen

De zussen bleken bij ontwaken meer dan honderd keer gebeten door de bedwantsen. In het ziekenhuis kregen ze een antibioticakuur voorgeschreven. Een van de zussen zegt dat het maanden duurde voordat de beten waren verdwenen en dat ze nog lang last hield van pijn en koorts.

Gemeld op Tripadvisor

Wat het erger maakt, zegt ze, is dat ze zeker weet dat zij en haar zus niet de enige slachtoffers zijn van bedwantsen in het hotel in Londen. Op de hotelwebsite TripAdvisor kwalificeren 147 mensen het hotel als ‘vreselijk’. Zeven maken melding van wandluizen.

De wandluis leek decennialang op zijn retour, maar is de afgelopen jaren begonnen aan een terugkeer. Vooral hotels in de Verenigde Staten, toeristentrekpleister New York voorop, zitten met de handen in het haar omdat ze niet weten hoe ze de plaag te lijf moeten gaan. Bestrijdingsmiddelen die vroeger zonder pardon werden ingezet, zijn nu verboden vanwege het teveel aan schadelijke stoffen.

Reageer op dit artikel