nieuws

Hotelkamerveiling.nl wil snel groeien

Hotel

De website Hotelkamerveiling.nl wil dit jaar fors groeien en zegt dit te doen omdat boekingssites momenteel te hoge provisies vragen. Het aantal deelnemende hotels moet dit jaar groeien van zeventig naar vijfhonderd.

Hotelkamerveiling.nl wil snel groeien

Dat laat eigenaar Klaas Stekelenburg van Hotelkamersveiling.nl, tevens eigenaar van Hotel ’t Paviljoen in Rhenen, weten.

‘Hotelkamerveiling.nl is van mening dat hotels momenteel te hoge provisies moeten afdragen aan boekingssites die een redelijke monopoliepositie hebben ingenomen. Ze vragen 10, soms wel 12 procent. Bij ons werken we met een vast bedrag van 7,50 euro’, aldus Stekelenburg.

Opbod

Stekelenburg startte een jaar geleden met Hotelkamerveiling.nl. Momenteel bieden zo’n zeventig hotels kamers en arrangementen aan om te veilen. Stekelenburg: ‘We hopen eind dit jaar te werken met vijfhonderd hotels in binnen- en buitenland’.

De kamers en arrangementen worden per opbod aangeboden. Door de marktwerking is het uiteindelijke resultaat zowel bevredigend voor de hotels als de gast, stelt Stekelenburg. ‘De hotelhouder bepaalt zelf of de hoogste bieder afhankelijk van de beschikbaarheid, een kamer kan boeken. De hotelgast ontvangst na veilige betaling via iDEAL een digitale waardebon om te gebruiken in het hotel’.

Reageer op dit artikel