nieuws

Intercontinental opent ‘groen’ hotel in Kopenhagen

Hotel

Intercontinental Hotel Group opent haar eerste hotel in Denemarken en kozen daarvoor het 85 meter hoge ‘Crowne Plaza Copenhagen Towers’. Het hotel moet een van de milieuvriendelijkste hotels van de wereld worden.

Intercontinental opent ‘groen’ hotel in Kopenhagen

Het Crowne Plaza heeft het Green Building en Green Key keurmerk van de Europese Unie en wil op termijn CO2-neutraal worden. Ze hebben het eerste koel- en verwarmingssysteem op basis van grondwater in Denemarken. Het hotel moet hierdoor bijna 90% besparen op energie.

Het hotel nam ook andere maatregelen, zoals het kiezen van verlichting en handdrogers met een laag energieverbruik en zonnepanelen. Het hotel beschikt over het grootste ingebouwde zonnepanelenpark van Noord-Europa.

Het hotel wordt uitgebaat door Copenhagen hotel Management. Intercontinentals sloot een franchiseovereenkomst van 20 jaar.

CEO en mede-eigenaar van Copenhagen hotel Management Allan Agerholm benadrukt de ideale locatie voor zakenreizen.

‘Onze locatie staat bekend als de poort naar Scandinavië omdat het als het ware het toegangspunt vormt tot Denemarken, Zweden en andere Scandinavische landen. Hierdoor is het een prachtige bestemming voor binnenlandse en internationale zakenreizigers. Crowne Plaza hotels worden ontworpen voor gasten die graag op zakenreis gaan en die optimaal willen genieten van hun verblijf. We zijn van mening dat Kopenhagen behoefte heeft aan zo’n hotel.’

Het hotel heeft 366 kamers en een uitzicht op de skyline van Kopenhagen en de streek rond de Öresund. IHG heeft ruim 350 hotels in bijna 50 landen.

Reageer op dit artikel