nieuws

Journalisten vullen kamers Paramaribo

Hotel

Journalisten vullen deze dagen de kamers van het Torarica Hotel in Paramaribo, de hoofdstad van het door overstromingen geteisterde Suriname. General manager Dave Boucke : ‘Ik heb net contact gehad met onze reserveringsafdeling. Er arriveren elke dag nieuwe filmploegen uit Nederland. De NOS is al bijna een week onze gast.

Journalisten vullen kamers Paramaribo

Het viersterren Torarica Hotel zelf heeft nog geen natte voeten. Het hotel ligt weliswaar aan de Suriname-rivier, maar de grootste overlast concentreert zich in het stroomgebied in het binnenland.

‘In Paramaribo regent het ook onophoudelijk veel, maar de situatie is hier niet zo dramatisch als in het binnenland. Dorpen, kostgrondjes, voorraden zijn ondergelopen. Het gebied boven het stuwmeer staat bekend om zijn toeristische potentie. Indirect is dus ook onze achtertuin ondergelopen. Toeristen die pakketreizen hebben geboekt zullen helaas niet naar deze oorden kunnen afreizen of zelfs besluiten hun reis naar Suriname te cancellen’, aldus Boucke.

Torarica heeft inmiddels financiële middelen ter beschikking gesteld aan het Rode Kruis voor hulp aan de slachtoffers. Torarica heeft geregeld stagiares van de hoge hotelscholen in Nederland in huis, maar op dit moment niet. ‘Wel is er een MBO Stagiaire ( ROC Midden-Nederland)’, zegt Boucke.

Boucke, zelf opgeleid aan de Hotelschool Leeuwarden, is sinds twee jaar gm van Torarica, het bekendste hotel van Paramaribo. Hij volgde zijn opleiding aan de Hoteschool Leeuwarden .

Reageer op dit artikel