nieuws

Keniaanse hotels leeg na onlusten

Hotel

Het toerisme in Kenia is door de politieke onrust in het Afrikaanse land volledig ingestort. Hotels staan leeg en safarilodges draaien nauwelijks. Duizenden banen in de hotellerie staan op de tocht.

Keniaanse hotels leeg na onlusten

Toerisme is samen met koffie en thee de belangrijkste inkomstenbron van het land. Toeristen bezoeken Kenia doorgaans vanwege nationale parken, wildreservaten en fraaie stranden aan de Indische oceaan. Door de recente onlusten in het Oost-Afrikaanse land ligt het toerisme nagenoeg stil.

In De Telegraaf meldt Tob Cohen, die al jaren golfreizen organiseert naar Kenia, dat er bij de onlusten geen enkele toerist iets is overkomen. ‘In Thailand vindt soms een staatsgreep plaats en daar ligt geen enkele toerist wakker van. Het voornaamste is dat het weer rustig wordt, zodat die negatieve reisadviezen worden ingetrokken’.

Ministeries van Buitenlandse Zaken van westerse landen hebben een negatief reisadvies afgegeven voor Kenia. Ook het Calamiteitenfonds heeft Kenia bestempeld tot verboden vakantieland.

Zie ook

Reageer op dit artikel