nieuws

Korte hotelvakanties fors toegenomen

Hotel

Het aantal korte hotelvakanties in ons land is sinds 2005 toegenomen met 10 procent. In 2008 hebben 2,9 miljoen Nederlanders een korte hotelvakantie ondernomen.

Korte hotelvakanties fors toegenomen

Dat blijkt uit onderzoek van NBTC-NIPO Research. Voor de komende drie jaar geven 4,3 miljoen Nederlanders aan één of meerdere korte hotelvakanties te willen ondernemen, stellen de onderzoekers.

Korte hotelvakanties worden bij voorkeur in Nederland ondernomen. Duitsland komt op de tweede plaats. In eigen land is Limburg het meest in trek (62 procent), gevolgd door Zeeland (32 procent), Drenthe (32 procent) en Gelderland (29 procent).

De lente (36 procent) en herfst (20 procent) blijken de meest geschikte seizoenen, al geeft 29 procent aan geen voorkeur voor een bepaald seizoen te hebben. Aangezien veel andere vakantietypen voornamelijk in de zomer worden ondernomen, dragen korte hotelvakanties bij aan de spreiding van vakanties, volgens het rapport ‘Korte hotelvakanties’ van NBTC-NIPO Research.

Reageer op dit artikel