nieuws

Legende Charles Forte overleden

Hotel

Hotel- en cateringlegende Charles Forte is op 98-jarige leeftijd overleden. De in Italië geboren Forte overleed woensdagochtend in zijn slaap in zijn huis in Londen. Hij maakte in de vorige eeuw grote furore in de hotel- en cateringbranche.

Legende Charles Forte overleden

Het nieuws van het overlijden is bekendgemaakt door Rocco Forte Hotels, de keten waar Charles Forte de grondlegger van was.

Voorbeeld

De Italiaanse ambassadeur in Groot-Brittannië roemt Forte om zijn belangrijke rol als bruggenbouwer in de relatie tussen Engeland en Italië. ‘Lord Forte was vele jaren een voortreffelijk voorbeeld voor in Engeland wonende Italianen’, aldus ambassadeur Ciancarlo Aragona tegenover persbureau Reuters.

Familierestaurant

Carles Forte werd op 26 november 1908 geboren in Italië. Als kind verhuisde hij naar Schotland. Op zijn 21ste runde hij een familierestaurant aan de Engelse zuidkust. Vijf jaar later opende Forte zijn eerste eigen horecazaak in het centrum van Londen.

Autosnelweg

Na de oorlog groeide zijn horeca-imperium hard. In Londen kocht hij toprestaurants en hotels zoals Cafe Royal and Waldorf. Met de komst van de autosnelweg eind jaren vijftig bouwde Forte in korte tijd een cateringketen met meer dan twintig verkooppunten langs de weg.

Zoon Rocco

In 1992, op 82-jarige leeftijd, stapte hij definitief uit het bedrijf en gaf alle verantwoordelijkheden over aan zijn zoon Rocco, die hem in 1983 was opgevolgd als topman.

Reageer op dit artikel