nieuws

Librije’s Hotel feestelijk geopend

Hotel

Duizend gasten, een theatershow en uiteraard champagne. Voor de feestelijke opening van Librije’s Hotel in Zwolle waren alle ingrediënten aanwezig. Initiatiefnemers van het hotel Jonnie en Thérèse Boer stonden natuurlijk in het middelpunt van de belangstelling.

Librije’s Hotel feestelijk geopend

Voor de opening is flink uitgepakt: ruim 1000 relaties, pers en andere genodigden krijgen een anderhalf uur durende theatershow voorgeschoteld, waarin Jonnie en Thérèse als ‘verdachten’ voor de rechtbank verschijnen op verdenking van het ontnemen van de gevangenis van de stad Zwolle.

Van de drie getuigen krijgen de in gevangenispakjes gehesen gedaagden niet alleen woorden van steun. Thérèse’s vader Jacques Tausch biedt en passent ook nog een boekwerk over de geschiedenis van bijna twintig jaar Librije aan, en burgemeester van Zwolle Henk Jan Meijer reikt beiden de erepenning van de stad uit.

‘Klotehotel’

Gister waren louter lachende gezichten te zien, maar de jarenlange aanloop naar de realisatie van het hotel heeft ‘ouder’ Jonnie en Thérèse flink wat nachten gekost. ‘Nou slapen we niet veel, dus dat geeft niet’, zegt Thérèse. ‘Maar laatst zat Jonnie om 6 uur rechtop in bed. Dus ik vroeg ‘wat is er?’, zegt hij: ‘Dat klotehotel ook altijd!’’

Toch straalt de topkok als hij vanaf een kleine hoogwerker de magnum champagne tegen de deuren van het hotel uit elkaar laat spatten. Ook tijdens de receptie kunnen hij en Thérèse even alle spanning en zorgen naast zich neerleggen. ‘Het is een geweldig feestje. En morgen gaan we even helemaal weg uit Zwolle’, zegt Thérèse. ‘Voor ons begint het ook eigenlijk dinsdag pas, als de eerste gasten komen’, vult Jonnie aan.

‘Als de gasten komen moet alles op zijn plek vallen, dinsdag zijn al meteen negen kamers vol. Ik maak me niet zo druk over of alles wel op tijd af komt, meer of de kwaliteit wel hoog genoeg is. In Juli gaat de Librije drie weken dicht, dan kunnen we in augustus nog details bijwerken en in september hebben we alles voor mekaar.’

In het pand van de gevangenis zijn naast het twintig kamers tellende hotel ook restaurant Librije’s Zusje, kook- en wijnschool Librije’s Atelier, een wijn-, wordt- en kaasbar en vergaderzalen gevestigd.

Kijk hier voor een uitgebeide fotoreportage

Meer berichten over De Librije:

Reageer op dit artikel