nieuws

Marc Smeets aan de slag in Frankrijk

Hotel

Marc Smeets verhuist naar Frankrijk. Smeets gaat aan de slag in Chateau de Rilly op steenworp afstand van de Champagnestad Reims. Smeets wil er koken op Michelinniveau. Het hotel wordt gerund door zijn vriendin Eveline Valtentin.

Marc Smeets aan de slag in Frankrijk

Chateau de Rilly in Rilly La Montagne is recent volledig gerenoveerd. Het gebouw heeft een klassieke stijl, telt vijftien kamers, vijf suites en een kamer geschikt voor gehandicapten. De kamers zijn van alle gemakken voorzien inclusief wifi. Het hotel heeft verder een sauna met jacuzzi en een Franse bar en wijnkelder.

Het restaurant van Smeets gaat Le Valentin heten. ‘De naam is gebaseerd op de achternaam van mijn vriendin. Ik had de vrijheid om de naam te kiezen’, zo laat Smeets vanuit Frankrijk weten. Het restaurant telt 60 stoelen en heeft een uitgebreid terras met zicht op de tuin.

Le Valentin is verdeeld over drie kamers die met elkaar in verbinding staan. Smeets: ‘De keuken gaat klassieke gerechten met een frisse hedendaagse tint serveren en alles in hele en halve porties. Natuurlijk met respect voor het product en respect voor het seizoen’.

Smeets neemt naar de keuken de gehele food & beverage van Chateau de Rilly op zich. Zijn vriendin Eveline Valentin stuurt het hotel aan. Algemeen bedrijfsleider is Elles Smit.

Voor Smeets is het gebied geen onbekende omgeving. ’22 Jaar geleden heb ik in Reims gewerkt. Destijds een indrukwekkende tijd voor een jongentje van achttien. Ik heb me altijd voorgenomen om een keer terug te keren omdat ik mij in deze streek verdomd goed thuis voel. Als de kans dan komt, moet je ‘m pakken. Van de directie krijg ik alle vrijheid.’

Smeets verwacht een heavy maar mooie tijd. Smeets: ‘Het restaurant ga ik neerzetten op Michelinniveau. Dat verdient het hotel namelijk ook. Ik kijk er naar uit om aan de slag te gaan. Ben nu bezig met het samenstellen van de brigades. Vanaf 25 augustus staat de preopening van het hotel gepland. Eind september is de opening voor de dorpsbewoners en vanaf 3 oktober draait restaurant Le Valentin op volle toeren’.

Smeets runde eerder een eigen restaurant in Hotel Corona in Den Haag. Afgelopen jaren was hij eigenaar van Lepels Eten & Drinken in Schiedam. Dit restaurant sloot hij eerder dit jaar.

Reageer op dit artikel