nieuws

Martinihotel heropent restaurant Weeva

Hotel

In het Martinihotel in Groningen gaat in oktober restaurant Weeva weer open. Weeva staat voor Woon- En Eethuis voor Allen. Wat ooit begon als een gaarkeuken, wordt heropend als een volwaardig restaurant, maar wel met een knipoog naar het verleden.

Martinihotel heropent restaurant Weeva

‘De Weeva’ stamt uit 1871 en moest in 2002 noodgedwongen de deuren sluiten. Het was van 1871 tot eind jaren zeventig van de vorige eeuw een beroemd hotel en restaurant. Weeva werd opgericht door enkele notabelen in de stad en heette in het begin de Volks Gaarkeuken. Toen voorzag het arme Groningers van een warme maaltijd.

In 1929 veranderde de naam Volks Gaarkeuken in de Weeva. In 2002 werd er voor het laatst gegeten, de toenmalige eigenaar verdiende te weinig aan zijn restaurant. Maar negen jaar later blaast de huidige eigenaar het etablissement nieuw leven in.

In het Martinihotel

OP 4 oktober heropend Weeva haar deuren. Op die dag verschijnt ook het boek ‘140 jaar Weeva’ van de Groningse stadshistoricus Beno Hofman. Het restaurant is gevestigd in het Marinihotel aan het Zuiderdiep.

Bekijk hier een item van RTV Noord over de Weeva.

Reageer op dit artikel