nieuws

Minder buitenlanders vieren Pasen in Nederland

Hotel

Zo’n 850.000 buitenlandse toeristen brengen de Paasdagen door in Nederland. Dat is 15 procent minder dan vorig jaar. Ongeveer 250.000 Nederlanders kiezen in het Paasweekeinde van zondag 8 en maandag 9 april voor een korte vakantie in eigen land.

Minder buitenlanders vieren Pasen in Nederland

In 2012 brengen naar verwachting 850.000 buitenlanders de Paasdagen – zondag 8 en maandag 9 april – door in Nederland. Die verwachting spreekt het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) uit in een persbericht. Dat is een daling van ongeveer 15 procent ten opzichte van vorig jaar.

Volgens het NBTC heeft dit ermee te maken dat Pasen in 2011 op een gunstiger moment viel. De Paasdagen waren later en betekenden het begin van twee weken meivakantie. Bovendien was het weer in die periode beter. Pasen wordt in 2012 gezien als het begin van het toeristisch seizoen.

Van het aantal buitenlandse bezoekers komt 65 procent uit Duitsland en een kwart uit België. Zij komen vooral voor een bezoek aan de bollenstreek, de kust, de grote steden en/of de Floriade in Venlo die donderdag 5 april begint.

Ongeveer 450.000 Nederlanders kiezen in het Paasweekeinde voor een korte vakantie. Zo’n 250.000 doen dat in eigen land. Een verblijf in een bungalow is het populairst, maar ook kamperen en accommodaties met een vaste standplaats zijn in trek.

Reageer op dit artikel