Nieuw Eden Amsterdam Manor Hotel medio juni open

Nieuw Eden Amsterdam Manor Hotel medio juni open

Het nieuwe Eden Amsterdam Manor Hotel in het voormalige Burgerzoekenhuis in Amsterdam gaat medio juni open. Op 21 maart heeft de Eden Hotel Group de sleutel van het monumentale pand ontvangen en is de verbouwing gestart.

De officiële opening zal ergens in september worden gevierd. Vanaf medio juni wil Eden de eerste gasten ontvangen.

Het voormalige Burgerziekenhuis is de afgelopen anderhalf jaar naar ontwerp van architect Ray Kentie verbouwd. Interieurarchitect Feran Thomassen gaat de komende weken de inrichting van het hotel verzorgen waarbij het thema ‘Amsterdam’ centraal staat.

‘De monumentale uitstraling van het gebouw vormt een belangrijk uitgangspunt voor het uiteindelijke concept. Het resultaat is een mooie en waardige aanvulling op onze bestaande drie- en viersterrenhotels in Amsterdam’, aldus general manager Jan Willem ’t Hooft van Amsterdam Manor.

Het hotel aan de Linnausstraat gaat 125 kamers tellen. De Amsterdamse historie van het pand vormt de rode draad bij de inrichting van het interieur. Het interieur wordt trendy met een speelse terugblik op de Amsterdamse historie, belooft ’t Hooft.

De inrichting van de kamers wordt gekarakteriseerd door een mix van comfort, luxe, design en klassiek. De thematiek van het interieur wordt onderverdeeld in vier verschillende thema’s: Culture Lovers, Nightlife, Fashion & Shopping en Hotspots.

In het hotel komt onder andere een Italiaanse trattoria. In het restaurant worden Italiaanse gerechten geserveerd en zijn twintig verschillende Italiaanse wijnen per glas verkrijgbaar. Verder heeft het restaurant een terras aan de voorzijde en hoopt Eden een nieuwe hotspot in de buurt te worden.

Bekijk deze collectie

Inrichting

Bij de inrichting van je horecazaak en je terras komt veel kijken. Je wilt dat de sfeer past bij het concept en je gasten aanspreekt. Er zijn veel aspecten waar je rekening mee moet houden. In deze collectie tips en inspiratie op het gebied van interieur en exterieur: van het interierontwerp tot meubilair en van routing tot sfeer.