nieuws

Omwonenden eisen bouwstop Hotel Het Landhuis

Hotel

Twee omwonenden van Hotel Het Landhuis in Oldenzaal eisen dat de verbouwing van het hotel wordt stilgelegd. Volgens de bezwaarmakers wordt het hotel vooral een feest- en vergadercentrum en raakt de hotelfunctie ondergeschikt. Ook zijn ze bang voor parkeeroverlast en aantastig van de privacy.

Omwonenden eisen bouwstop Hotel Het Landhuis

De voorzieningenrechter in Almelo vernietigde al eerder een bouwvergunning van het hotel. Na aanpassingen mocht de verbouwing van de gemeente Oldenzaal toch doorgaan. De ieser heeft zijn verzoek tot stillegging van de bouw nu bij de Raad van State neergelegd.

Het hotel wijst op aanzienlijke schade als de bouw wordt stopgezet. De Raad van State doet binnen twee weken uitspraak.

Nieuwe kamers

Hoteleigenaar Jos Oolderink wil een kelder realiseren met een wellnessafdeling, een kleedkamer voor de artiesten die er optreden, een nieuwe ontvangsthal, een lounge en een zitgedeelte naar de tuin. Verder heeft Oolderink vijf hotelkamers gesloopt waarvoor acht nieuwe in de plaats komen. Ook komt er een bredere lift die beter toegankelijk is voor de oudere doelgroep van het hotel.

De ondernemer investeert 1,3 miljoen euro in de verbouwing van zijn hotel. Een groot aantal omwonenden heeft eerder via een brief aan de gemeente en aan Oolderink laten weten de bouwplannen wel te steunen.

Reageer op dit artikel