nieuws

Oostwegel: Kruisherenhotel en St. Gerlach uitbreiden

Hotel

Camille Oostwegel heeft flinke plannen met een aantal van zijn kasteelhotels en restaurants in Zuid Limburg. Voor zowel de Winselerhof, Chateau St. Gerlach als het Kruisherenhotel bestaan uitbreidingsplannen.

Oostwegel: Kruisherenhotel en St. Gerlach uitbreiden

Vooral de plannen bij het Maastrichtse Kruisherenhotel zijn ingrijpend: Oostwegel wil het naastgelegen oude bestuursgebouw, nu in gebruik als ateliers van de kunstacademie, bij het hotel trekken en daar een groot aantal suites en vergaderruimtes realiseren.

Het geheel moet met een glazen loopbrug worden verbonden met het bestaande hotel. ‘Dat wordt vernieuwende architetctuur’, zegt de Limburgse hotelier in een interview met Misset Horeca. ‘We willen echt wat spraakmakends neerzetten.’

Ook St. Gerlach wordt uitgebreid met vergaderruimtes, in een oude hoeve aan de rand van het terrein. ‘Die willen we erbij trekken. Het is nu nog eigendom van het kerkbestuur.’

Eigendom

Zowel de plannen voor het Kruisherenhotel als St. Gerlach kunnen pas doorgaan als het onroerend goed in handen is van Oostwegel. ‘Het zijn allemaal nog plannen, ik ben nog aan het onderhandelen over het eigendom. Ik doe het pas als ik eigenaar ben. Op mijn leeftijd doe ik niets meer met huur of erfpacht of zoiets. Daarom duurt het soms ook lang.’

Pas als de hoeve erbij is getrokken, is volgens Oostwegel het gehele concept van St. Gerlach, wat hij al in 1997 opende, af. ‘We kunnen dan ook de wellness uitbreiden, waar nu nog vergaderruimtes zijn. Een boerderij was vroeger een plek waar gewerkt wordt, dus dáár gaan de gasten straks ook werken.’

Remake

Ook de Winselerhof wordt uitgebreid met 2 hectare land, om een Italiaanse wijngaard aan te leggen. De hoeve zelf krijgt een grondige remake. Er wordt een nieuw tuinpaviljoen gebouwd, de serre van 27 jaar oud wordt afgebroken en vernieuwd, het terras wordt opnieuw aangelegd en het restaurant wordt vernieuwd. Deze plannen zijn wel heel concreet, omdat er geen eigendomskwestie speelt.

Lees volgende week, 30 maart, een uitgebreid interview met Camille Oostwegel in Misset Extra Hotel

Reageer op dit artikel