nieuws

‘Overname JAL door Okura niet controversieel

Hotel

De overname van Japan Airline Hotels door Okura Hotels is niet controversieel, zegt Okura-directeur Marcel van Aelst. Eerder deze week zei columnist Henk Meyknecht tegen Misset Horeca dat de overname controversieel te noemen was, omdat de hotels niet aan andere internationale partijen aangeboden zijn. ‘Onzin’, zegt Van Aelst.

‘Overname JAL door Okura niet controversieel

Eerder deze week werd bekend dat het noodlijdende Japanese Airlines 80 procent van zijn aandelen in JAL-hotels gaat verkopen aan Okura.

Okura neemt officieel op 30 september 80 procent van het aandelenpakket van JAL over. Volgens Van Aelst hebben ook grote internationale hotelketens overwogen in JAL te stappen, maar ‘overleg tussen twee Japanse bedrijven gaat nu eenmaal makkelijker’. Dat de overname omstredenl zou zijn, wijst hij dan ook van de hand

Speculeren over wat de partijen gaan combineren, wil Van Aelst niet. Maar duidelijk is dat niet alle JAL-hotels bij Okura ingelijfd worden. ‘We willen de vier merken behouden. Okura met haar vier- en vijfsterrenproduct, Nico en JAL City Hotels.’ Dat er uiteindelijk links of rechts gekeken wordt naar veranderingen, is voorlopig dus toekomstmuziek.’

‘Maar een overgang van JAL City Hotel naar een Okura Hotel zal ook in de toekomst de nodige voorbereiding vragen. Eigenaren van JAL- hotels moeten dan investeringen doen in hun hotel en het is maar de vraag of zij dat willen’, zegt Van Aelst

Voorlopig is het eerste struikelblok dat Japanese Airlines vanaf 1 oktober niet meer naar Amsterdam vliegt. ‘Dat vinden wij natuurlijk niet plezierig’, zegt Van Aelst. De Dutch Japan Trade Organization is bezig om te lobbyen voor een oplossing van dat probleem.

Reageer op dit artikel