nieuws

Slot Loevestein zoekt nieuwe B&B-beheerder

Hotel

Het Gelderse Slot Loevestein is op zoek naar een nieuwe kasteelwachter. Via het nieuwe televisieprogramma Slag om Loevestein hoopt de Stichting Museum Slot Loevestein een koppel te vinden dat als een soort conciërge het slot wil beheren en daarnaast de bed & breakfast wil runnen op het terrein.

Slot Loevestein zoekt nieuwe B&B-beheerder

Het veertiende-eeuwse kasteel ligt op een landtong waar Maas en Waal samenvloeien tot de Merwede en heeft lange tijd gediend als staatsgevangenis. Het is vooral bekend door het verhaal over de ontsnapping van Hugo de Groot in een boekenkist.

Het stel dat het slot moet gaan beheren neemt deze taak over van het huidige paar dat met pensioen gaat.

Het programma wordt uitgezonden op RTV Utrecht, Omroep Gelderland, RTV Rijnmond en Omroep Brabant.

Reageer op dit artikel