nieuws

Topbutler gaat vrouwen opleiden

Hotel

Eisbrand Holtjer start de eerste butlerschool voor vrouwen. De Nederlander, ooit gekroond door een Duits blad tot ‘Butler van de 21e eeuw’, startte al eens eerder een butlercursus. Door zijn manisch depressieve stoornis moest hij dit project echter de rug toe keren.

Topbutler gaat vrouwen opleiden

Na een moeilijke fase in zijn leven, wil de voormalige topbutler, die in hoogtijdagen zo’n 140 euro per uur verdiende, zijn kennis doorgeven, maar nu exclusief aan vrouwen.

‘Omdat vrouwen tot nu toe uit de boot vielen, terwijl ze door hun ervaring in het huishouden toch een streep voor hebben op de meeste mannen’, meldt Holtjer in diverse Belgische bladen waaronder Het Belang van Limburg en de Gazet van Antwerp.

De leraar wil starten in Brussel en daarna in Duitsland aan de slag. De butlercursus voor vrouwen duurt drie maanden. De deelnemers krijgen les in onder ander etiquette, mode, tafelschikking en wijnkennis. Ook zijn er stages en bezoeken in de top van de horeca.

De cursus kost 10.000 euro. Volgens Holtjer hebben de geslaagden door zijn contacten meteen werk. ‘Dan kunnen ze 80.000 tot zelfs 140.000 euro per jaar gaan verdienen’, aldus Holtjer.

Reageer op dit artikel